Webwinkel Keurmerk en klantebeoordelingen

webwinkel_knop_new.jpg
dierkenner.jpg
ideal-logo.jpg
post nl logo.jpgkdz logo.png
twitter.jpg windowsmail.gif

Volg ons op twitter

 

 

 


Home

Op zoek naar een plant? 

Hier kun je planten zoeken in een database van maar liefst 7200 planten met 7500 foto's! klik op plantenkennis.

plantenkennis.jpg

Actueel: Buxusmot (rups)bestrijden met Xentari

buxus rups.jpgbuxus vlinder.jpg

XenTari is een bacterie op biologische basis. Het middel preventief of bij aanwezigheid van rupsen op de plant verstuiven. Wanneer de rups van de bladeren eet wordt de bacterie in zijn maag giftig, waardoor hij binnen één uur stopt met eten en binnen 24 uur sterft. Daarbij is het niet schadelijk voor mens en dier waaronder bijen.

lees meer

Rozendag in Demen, beleef het mee!

rozendag kl.jpg

meer informatie en de route leest u hier

 

  Informatie over rozen? klik hier.  Rozenmest? klik hier.

rozentuin1.jpg

Mos verwijderden uit gazon?

gazonmix mos.jpg

Mosvrij GazonMix

Meststof met extra kali (K2O ) dat mos in het gazon aanpakt. Verder bevat deze meststof de juiste ingrediënten zoals 6% organische stikstof en 45% organische stof, om het gras te stimuleren. Bij gazons met veel mos is het verstandig om enkele weken voor het gebruik van Mosvrij GazonMix, te verticuteren,  daarna door te zaaien met Barenburg herstel graszaad  en 8 weken na gebruik van mosvrij gazonmix een dosering xardin gazonmest te gebruiken voor een snel herstel van de grasmat. Bevat zeewier en bacteriën. Extra fijne korrel voor een snelle werking. Bij juist gebruik van Mosvrij GazonMix  verdwijnt na ongeveer 2 weken het overgebleven mos (wordt bruin). Door de nauwkeurig samengestelde ingrediënten ontwikkelt de beworteling van het gras positief, wat resulteert in een snel herstel van de grasmat.

Actueel gazon:

Nu is het de tijd om engerlingen en emelten te bestrijden. Dat kan met natuurlijke vijanden (nematoden ofwel aaltjes), of met Tipulex (Greenguard)

engerling.jpgemelt.jpg

Lief zijn voor de bijen

Behalve schadelijke insecten die de tuin belagen, zijn er ook die onmisbaar zijn voor een tuin vol bloemen en vruchten. Het belang van bijen in het voortbestaan van bloemen, planten en allerlei andere gewassen is groot. Vele planten, bloemen en fruitsoorten zouden zonder bijen tot uitsterven gedoemd zijn. Gelukkig is het belang wederzijds. Bloemen hebben bijen nodig voor de bestuiving om zaden en vruchten te vormen. En dezelfde planten voorzien in het ‘dagelijks brood’ van de bijenvolken met nectar en stuifmeel. Ze kunnen niet zonder elkaar. Een liefde voor het leven. Wilt u de bijen helpen dan kunt u rekening houden met de planten die u in de tuin neemt, maar ze ook helpen met een bijenhuis, of insectenhotel.

bij op bloem2.JPG

Lieveheersbeestjes

Deze zeer leuke en bovendien nuttige insecten eten uw luizen op. Ook de larve doe dat al. Nu zijn deze larve bij ons ook te bestellen. Hang ze op in nabijheid van de luizen en zij doen de rest.

lieveheersbeestje3.gif

 

Meer info? Lees meer op onze website, meer planten info? kijk eens bij de link plantenkennis hierboven.

 

Uw hulp wordt zeer gewaardeerd!

musjes bij vetbol.jpegMooie foto(s) gemaakt? Stuur ze ons toe en wellicht worden ze geplaatst. Showtuin bezocht in binnen of buitenland? Geef uw mening. info@tuinkenner.nl

Zelf iets schrijven? Maak een ander deelgenoot van je tuinbelevenissen en schrijf ze ons. Indien geschikt plaatsen wij ze op onze site. Stuur naar info@tuinkenner.nl

speelbomen en meer

‘Leve(n)de speelplekken’ inspirerend boek over bomen en kinderen

Bomen zijn alom geliefd, ze symboliseren de vitaliteit van ons milieu. De Bomenstichting komt op voor bomen in de steden en op het platteland. Op verzoek van deze stichting schreven Hanna Hirsch en Annemiek van Loon een vlot leesbaar, informatief en prachtig geïllustreerd boek met als titel ‘Leve(n)de Speelplekken’.

Lees verder >


Vorstbescherming

Fleece doek

Vliesdoek beschermt uw planten tegen de kou en tegen schade van wind, storm en slagregens. Door het aanbrengen van een vliesdoek zal de verdamping / uitdroging van de plant door de koude uitdrogend

wind veel kleiner zijn.

Lees verder >


Versandung Tipulex nach Deutschland

vlinders ned-dui.jpgTuinkenner macht auch Versandungen nach Deutschland. Wünschen Sie information? Bitte mailen Sie info@tuinkenner.nl.

Oder lesen sie weiter....... klick auf: Lees verder

 

Lees verder >


Allicine, knoflook extract

Bio-allicine

Knoflook extract om de groei van ziekteverwekkers te voorkomen bij dieren. allicine, knoflook.jpg


sitestat

Lees verder >


Structuur van grond verbeteren......

spitten.jpg

 

Wilt u de structuur van uw grond verbeteren? Zandgrond meer vermogen geven om vocht en mineralen vast te houden? Of kleigrond losser maken en beter te bewerken?

Lees verder >


Gazon aanleg

Robusto speelgazon.jpg

Nu zaaien is straks genieten..

 

Lees verder >


Nieuw in het assortiment

Nieuw: Een mooie en stabiele standaard voor een zweedse fakkel.....

 

standaard zweedse fakkel.jpg

Lees verder >


Vogels van Europa

Meer weten over de vogels die je ziet? Dan is het boek Vogels van Europa een goed idee.

veldgids-vogels van europa.jpg

Lees verder >


De beleving van kleur in de tuin

boek kleur in de tuin.jpgHet boek - De beleving van kleur in de tuin -  helpt om je eigen beleving van kleur en je eigen kleurvoorkeur te begrijpen.

Lees verder >


Zon geeft s'avonds ook licht!

Sfeerverlichting zonder stroomkosten en geen kabels door de tuin: dat is solarverlichting. Bij tuinkenner een mooi assortiment met aantrekkelijke prijzen.

sulawesi solar night.jpg

Lees verder >